Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Πολιτικό καφενείο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 186

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/01/2019 :  13:52:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by gargadua

Το μόνο άκρως φασιστικό και επικίνδυνο είναι η Βουλή που ανέχεται την επικράτηση και ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΒΟΛΗ κάθε μορφής ολοκληρωτικής άποψης.

Edgar Broughton Band, "Evening over rooftops", 1971.
https://www.youtube.com/watch?v=U3v0ToMWzZQ

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.




Η Βουλή είναι εκλεγμένη από τους πολίτες σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους. Στην ανοχή της βίαιης επιβολής ολοκληρωτισμού, συμφωνούμε.

(RiffRaff, θα τον ψάξω)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/01/2019 :  14:35:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by gargadua

Όνομα: Το να βασίζεσαι σε λάθη άλλων για να δικαιολογήσεις κάτι σήμερα είναι διπλό λάθος. Που ακριβώς χρησιμοποιείται σοβαρά αυτή η τακτική; Γιατί δεν ισχύει erga omnes και στο εσωτερικό η ονομασία;
Γλώσσα: Όπως παραπάνω. Γιατί δεν είναι παλαιοσλαβική(ή βουλγαρική) διάλεκτος και Βορειομακεδονική γλώσσα;
Ιθαγένεια: Μας τα μπερδεύει, είναι ή δεν είναι εθνικότητα; Θα δούμε.
Αλυτρωτισμός: Το να βιάζεσαι να υπογράψεις μια συμφωνία χωρίς να είσαι σίγουρος για την τήρηση της δεν το λες και επιτυχία. Τουλάχιστον να υπήρξε περίοδος δοκιμαστική Ή να υπήρχαν αντίμετρα σε περίπτωση μη τήρησης. Η Ελλάς γυμνή σε άμυνα πάλι.
"Εθιξε βαθιά το αίσθημα των Ελλήνων, αλλά δεν αφήνει ανοικτές πληγές στο σώμα της Ελλάδος". Κοινώς, σε λέω μαλάκα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι βιαιοπράγησα!
Και πάμε τώρα στο κερασάκι του "φιλόσοφου" που επικαλείσαι, τα διεθνή(προγραμματισμένα, μάλιστα) δίκτυα ενέργειας. Ποιός ακριβώς οφελείται από αυτή την έξοδο στο Αιγαίο; Η Ελλάδα σίγουρα όχι όμως οι γερμανοί(οι φίλοι μας) σίγουρα! Άλλωστε και η ίδια η Μέρκελ δήλωσε πολύ πρόσφατα ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι οφέλιμη για την χώρα ΤΗΣ. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει έστω ο στοιχειώδης προβληματισμός γιατί οι φίλοι μας τόσο πολύ επιμένουν αλλά και βιάζονται;
Ειλικρινά αν ήμουνα προβληματισμένος στην αρχή, πλέον είμαι πεπεισμένος ότι με τον απαράδεκτο τρόπο, την εμμονή και τους άθλιους χειρισμούς της κυβέρνησης να θεωρώ ΒΑΣΙΜΑ ότι πρόκειται για εμπαιγμό ΜΑΣ, υπάρχει δόλος και αποκλειστική ικανοποίηση άλλων συμφερόντων.
Κώστα δεν γίνεται για τέτοιο εθνικό ζήτημα απλά να μετράς αγκομαχώντας τις ψήφους των βουλευτών μπας και ψηφιστεί(που θα ψηφιστεί πιστεύω). Θα έπρεπε ΟΛΑ να γίνουν σε νέα βάση και με συναίνεση τουλάχιστον του 85% της Βουλής. Είναι δυνατόν για εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας(που πλάθει κουλουράκια με τα 2 του τα χεράκια) να θέλει 180 ψήφους και για το μακεδονικό 151; Είμαστε σοβαροί; Και θα μου πεις μετά ότι αυτοί "είναι ο καθρέπτης μας";
Μια και επικαλείσαι κάποιον πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, καλά θα ήταν να διαβάσεις την ίδια την Εταιρεία τι γράφουν για την γλώσσα και ταυτότητα των Σκοπιανών: http://www.ems.gr/dimosievmata/makedoniko/pia-i-glossa-ke-i-tavtotita-ton-skopianon.html αλλά και εδώ: http://media.ems.gr/anakoinoseis/nea/2018/news_an_psifisma_20181108.pdf αλλά και δηλώσεις του νυν προέδρου:http://www.ems.gr/dimosievmata/makedoniko/dilosis-tou-proedrou-tis-eterias-makedonikon-spoudon.html

Όμως άσχετα με το τι λέγεται και γράφεται, μπορείς να μου πεις τα υλικά οφέλη της χώρας; Όχι "θα" και "θα", συγκεκριμένα! Προσωπικά δεν έχω βρει ΤΙΠΟΤΑ συγκεκριμένο και αυτό με κάνει ακόμα πιο καχύποπτο.


Μίλτος Πασχαλίδης, "Αγύριστο Κεφάλι", 2013
https://www.youtube.com/watch?v=NGQfEWolXEo



Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.




Νομίζω ότι κάπου έχουμε μπερδευτεί.

1. Συμφωνία Βουκουρεστίου 2008, ΟΛΕΣ οι πολιτικές δυνάμεις πλην λάος συμφώνησαν. Βασίλη, συμφωνείς με την εθνική γραμμή όπως αποφασίστηκε τότε;

Παραθέτω δηλώσεις του Ελληνα ΥΠΕΞ το 2014:

Το υπουργείο Εξωτερικών δημοσιοποίησε στις 29 Σεπτεμβρίου την εξής διευκρινιστική δήλωση: «η θέση της Ελλάδος υπέρ ενός σύνθετου ονόματος με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη «Μακεδονία» και όχι πριν τη λέξη «Δημοκρατία» που θα χρησιμοποιείται έναντι πάντων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή, έχει διαμορφωθεί εδώ και πολλά χρόνια, έχει κατ’ επανάληψη δηλωθεί στη Βουλή των Ελλήνων και διεθνώς σε πολυμερείς και διμερείς συναντήσεις. Επί τη βάσει της θέσης αυτής μετέχει ο Έλληνας εκπρόσωπος στη διαδικασία του ΟΗΕ υπό τον κ. Νίμιτς».

Παράλληλα, σημειώνεται, «ότι η προσωρινή ονομασία (πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας – Τhe formerYugoslav Republic of Macedonia), υπό την οποία εντάχθηκε η γειτονική μας χώρα στον ΟΗΕ το 1993 και με την οποία μετέχει σε πλήθος διεθνών οργανισμών, δράσεων και συναντήσεων, είναι μια σύνθετη ονομασία με επιθετικούς προσδιορισμούς πριν τη λέξη «Δημοκρατία» και όχι πριν τη λέξη «Μακεδονία».

Αυτή δε η συνθέτη προσωρινή ονομασία δεν χρησιμοποιείται έναντι πάντων (erga omnes), αλλά στους διεθνείς οργανισμούς και στις συναντήσεις και δράσεις που αυτοί οργανώνουν και διμερώς με μεγάλο αριθμό χωρών, αλλά δυστυχώς όχι εσωτερικά, όχι στα διαβατήρια και όχι διμερώς με όσες χώρες έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με τη λεγόμενη συνταγματική της ονομασία».

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι «αυτή είναι μια κατάσταση που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και πρέπει να αλλάξει. Η ελληνική υπεύθυνη και καθαρή θέση είναι η μόνη που οδηγεί στην αλλαγή της κατάστασης αυτής».


2. Αν δεν ήταν ο ακραίος Γκρουέφσκι, από τότε θα είχε λυθεί το θέμα και θα πανηγυρίζαμε.

3. ΤΩΡΑ πήραμε μια συμφωνία ακόμη καλύτερη.

4. Αλυτρωτισμός: Μα πετύχαμε και αλλάξαμε υπέρ μας το Σύνταγμα μιας άλλης χώρας! Χωρίς πόλεμο! Ίσως η μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία της Ελλάδας!

5. Έξοδος στο Αιγαίο: Τι εννοείς; Τι δεν είχε η ΠΔΓΜ και απέκτησε ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας;

6. Για να ισχύσει μια ονομασία στο εσωτερικό της χώρας, πρέπει να της την επιβάλλεις. Για να της την επιβάλλεις, πρέπει να μπορείς. Εμείς καταφέραμε και να την επιβάλλουμε ενώ έχουμε οικονομία διαλυμένη και να μας πιέζουν ΗΠΑ και ΕΕ! Πραγματικά είναι αδιανόητο το τι έχουμε πετύχει!

7. Σύνταγμα: Τα σχόλια δεν πρέπει να γίνονται με περιπτωσιολογία. Διάβασέ το εδώ και μην ακούς τον κάθε καμμένο: https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/8c3e9046-78fb-48f4-bd82-bbba28ca1ef5/SYNTAGMA.pdf (είδες η τεχνολογία που οδηγεί σε διαφάνεια; ) Οι βουλευτές καθορίζονται με νόμο μεταξύ 200 και 300. Οι περιπτώσεις αυξημένης πλειοψηφίας καθορίζονται με κλάσμα και όχι αριθμητικά. Δεν ξέρω πώς σου ήρθε το 185. Ούτως ή άλλως, κατά τη γνώμη μου αυτή η συμφωνία δεν έπρεπε καν να περάσει από τη Βουλή.

8. Γλώσσα, επιτροπές κτλ. Χωρίς νόημα, κατ' εμέ, δεν θα ασχοληθώ καν!

9. Υλικά ανταλλάγματα: Πήραμε την κυβερνητική παροχολογία και μελλοντική καλύτερη αντιμετώπιση στο επίσημο μνημόνιο. Επίσης έχουμε άμεσο συμφέρον η ΠΔΓΜ να είναι σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, δείτε πόσο σκούχει ο Πούτιν. Δείτε, επίσης, πόσο ουρλιάζουν οι εθνικιστές της άλλης πλευράς. Αυτό και μόνο θα με έκανε υπέρ της συμφωνίας χωρίς να την ψάξω καν.

10. Οπότε, ποιον ξένων συμφερόντων ικανοποίηση βλέπεις, κόντρα στα δικά μας, μην αρχίσουμε τις συνωμοσιολογίες όμως!

Ως υπέρμαχος της Ελευθερίας και της Αυτοδιάθεσης, ας ονομασθούν όπως θέλουν, Δημοκρατία της Μακεδονίας. Δεν (θα έπρεπε να) τίθεται θέμα ανταλλαγμάτων.

Εσύ τι προτείνεις για το γειτονικό κράτος;

Edited by - Rigelian on 17/01/2019 14:37:04
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/01/2019 :  14:53:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έχουν απασφαλίσει οι τούρκοι: https://www.protothema.gr/world/article/856111/tsavousoglou-gia-skopia-sunehizoume-na-anagnorizoume-ti-hora-me-to-sudagmatiko-tis-onoma/

Βλέπεις, λοιπόν, ποιων τα συμφέροντα θίγονται;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/01/2019 :  14:58:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κάτι ακόμα: Είναι αστείο έως γελοίο εμείς οι ελληναράδες των χαμένων πατρίδων και των μαρμαρωμένων βασιλιάδων να εγκαλούμε άλλους για αλυτρωτισμό!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

RiffRaff
Senior Forum-Runner

Greece
826 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/01/2019 :  15:08:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Στα 3 παραπάνω σχόλια θα πάρω αυτή τη φορά το μέρος του @Rigelian συμπληρώνοντας πως ο Κοτζιάς είναι (για μένα) ο καλύτερος ΥΠΕΞ που θυμάμαι ή ο πιο επιτυχημένος ή όπως θέλει ας το πει κανείς. Με μαθηματική διατύπωση θα το περιέγραφα ως "Πολάκης στη μείον ένα"...

--------------------------
Run-time Error

Edited by - RiffRaff on 17/01/2019 15:08:29
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/01/2019 :  22:13:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα σοβαρά θα πρέπει να ανατρέξουμε σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ιστορικά γεγονότα και όχι σε πολιτικά λάθη του παρελθόντος. Κάπως έτσι από την κρίση των Ιμίων καταντήσαμε να γράφουν στην σχολική ιστορία (Γ΄γυμνασίου) ότι οι Έλληνες ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ τα Ίμια από την Τουρκία. Και κάποτε κάποιος Κώστας θα μιλάει για "δεδομένα" και παραχώρηση του Αιγαίου. Πιθανόν ούτε στη Βουλή να χρειάζεται να πάει το θέμα, μια επιτροπή αρκεί για την "παραχώρησή" του. Δεν χρησιμοποιούμε την ιστορία επιλεκτικά μόνο για τον ευτελισμό των Ελλήνων(βλέπε 1821 και ΒΠΠ)!!!

Όταν ονομαστήκαν ΦΥΡΟΜ δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε αποτελεσματικά ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ με αποτέλεσμα όλοι να τους αποκαλούν "Macedonian". Πόσο μάλλον όταν και η ρηματική διακοίνωση δεν είναι καθαρή. Ακόμα και η περιβόητη συμφωνία αν και θα μπορούσε να "θεωρηθεί" ΣΥΡΙΖΟπλήρης και νομικά ΣΥΡΙΖορθή περιέχει κουραστικά στοιχεία που θα οδηγήσουν σε απλοποίηση, βλέπε το κράτος της "Μακεδονίας" τους "Μακεδόνες" και τον "Μακεδονικό" πολιτισμό.

Λίγο πρίν χρησιμοποίησες τον Μέρτζο αλλά σου "ξέφυγε" τι αναφέρει η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών! Αναρωτιέμαι γιατί. Παρεπιπτόντως κάπου στο μακρινό 2007 ή 2008, ο Μέρτζος είχε δώσει ανοιχτή διάλεξη για τους Μακεδονικούς Αγώνες(και το ονοματολογικό βεβαίως) στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξ/πολης σε εκδήλωση του στρατού. Τότε ήταν ...ΜΕΓΑΣ Μακεδονομάχος αλλά δεν ήταν ΤΕΩΣ δντης, πόσο να κοστολογούνται οι "απόψεις" του σήμερα; Και τελοσπάντων γιατί δεν ακούμε τι έχει να πει αυτή η Εταιρεία; Και κει φασίστες και εθνικιστές είναι;

"Πήραμε την κυβερνητική παροχολογία και μελλοντική καλύτερη αντιμετώπιση στο επίσημο μνημόνιο". Προσωπικά θα ντρεπόμουνα να γράψω κάτι τέτοιο. Και βέβαια τα γνωστά "θα" και στο χέρι 1 π@π@ρι. Τύφλα να έχει ο Ζίκος!

Η έξοδος της Γερμανίας στο Αιγαίο μέσω Δούναβη θα μπορούσε να είναι σοβαρός λόγος βίαιης επίλυσης του ονοματολογικού. Το 2006 ποιος θα πίστευε ότι τα αεροδρόμια θα περνούσαν στα χέρια της Φραπόρτ και μάλιστα ΤΖΑΜΠΑ;

Για τον ΠτΔ τυχαίο το νούμερο μια και από τις 6 ψηφοφορίες για την εκλογή του χρειάζονται από 200 έως 151 ψήφους αναλόγως.

Ανήκω σε αυτούς που δεν ονειρεύονται Κόκκινες Μηλιές κλπ αλλά επιθυμούν την διατήρηση των συνόρων και την διάσωση(πλέον) της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς. Αμφιβάλω όμως αν υπάρχει έστω και ένας "επαγγελματίας" πολιτικός να μου δείξει τα σύνορα της χώρας μου, ειδικά τα θαλάσσια! Άραγε ο Τζήμερος μπορεί; Μπορείς να τον ρωτήσεις;


Οι μεγάλες δυνάμεις με τους μικρότερους παίζουν μπάλα, προτιμάνε όμως αυτούς που έχουν απωλέσει οποιαδήποτε εθνική συνείδηση για να βάζουν ευκολότερα γκολ.

Μια και είσαι υπέρμαχος της αυτοδιάθεσης κλπ κλπ να σε φέρω σε επαφή με το "Σύλλογο Ελλήνων πολιτών Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα με μητρικη γλώσσα τα Τουρκικά" της Αλεξανδρούπολης! Έλεος Κώστα! http://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/abantos-ale3-polhs-to-syllogo-allhleggyh-anapty3h-episkefthke-o-k-deyteraios-enopsei-ths-eyreias-syskepshs-twn-forewn/post34427
Θα χαιρόμουνα πραγματικά να ανέλυες τις απόψεις σου και στις γειτονικές χώρες, όχι μόνο στο εσωτερικό.
Επίσης επέτρεψε σε αυτό τον πολύπαθο λαό (ως υπέρμαχος της αυτοδιάθεσης) αντί να κατακρίνεται διαρκώς να αποφασίσει ο ίδιος με δημοψήφισμα και όχι ελεεινές ψήφους εμπιστοσύνης από σαλτιμπάγκους. Και αν είναι να καταστραφεί, ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ! Αν θυμάμαι καλά όμως δεν είσαι υπέρμαχος της συμμετοχικής δημοκρατίας!

Φυσικά και είναι πετυχημένος ΥΠΕΞ, αποσταθεροποίεισαι όλη την ελληνική περιφέρεια!

Βέβαια ο καθένας έχει τις απόψεις του και σεβαστές είναι!


Αλκίνοος Ιωαννίδης, "Βόσπορος". Το κερατό μου, βαλτός είμαι;
https://www.youtube.com/watch?v=oyuJ75ssqhs




Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/01/2019 :  11:15:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τις απόψεις μου τις υποστηρίζω παντού, ειδικά αυτές πρί αυτοδιάθεσης ατόμων, ομάδων κτλ.
Είμαι ιδεολογικά απόλυτα ενάντια σε κάθε μορφής δημοψήφισμα. Οι πολίτες ψηφίζουν στις εκλογές να επιλέξουν αυτούς που θα τους κυβερνήσουν, σύμφωνα με τους νόμους ενώ υπάρχουν και οι θεσμοί, τα checks and balances.

Όσο για την πρόσβαση στη θάλασσα, θυμίζω το ότι δεν αμφισβητούμε την ύπαρξή τους ως κρατική οντότητα (όπως πχ. αμφισβητούμε τα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας) και ότι υπάρχει το παγκόσμιο δίκαιο για τα περίκλειστα κράτη. Δεν έχει αλλάξει κάτι τώρα που θα τους αναγνωρίσουμε ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Κρίνεις τον ΥΠΕΞ, αλλά για την ουσία των λεγομένων του;

Δεν ξέχασα την όποια εταιρεία μακεδονικων σπουδών, απλά κρίνω απόψεις και όχι ανθρώπους, προσπαθώ τουλάχιστον.

Τα Ίμια δεν έχουν απολύτως καμία σχέση γιατί ήταν ελληνικό έδαφος που έγινε γκρίζα ζώνη. Η Μακεδονία είναι μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή σε Ελλάδα, Πρώην Γιουγκοσλαβία και Βουλγαρία.

Κατά τη γνώμη μου είναι προφανές ότι τα σύνορα δεν θα αλλάξουν, ας μην ανησυχουμε για εξωπραγματικές πιθανότητες. Η Φραπορτ δεν έχει σχεση με αυτά.

Να θυμηθούμε, τέλος, ότι αναγνωρίζαμε επίσημς τη Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας ως μέρος της Ομοσπονδίας όταν η Γιουγκοσλαβία ήταν ενιαίο κράτος. Όπως όλος ο κόσμος. Όταν ανεξαρτ6ητοποιήθηκε, όλος ο κόσμος συνέχισε να την αναγνωρίζε με το όνομά της που ήδη είχε. (ναι, της το έδωσε ο Τίτο με προφανείς, για τη εποχή, ιμπεριαλιστικούς λόγους.)

Ο Μητσοτάκης και ο Κύρος Γρηγορίου είχαν συμφωνήσει στο Σλαβομακεδονία και σε ιθαγένεια και σε γλώσσα. Θα περνούσε και τα Σκόπια θα ήταν αναγνωρισμένα από όλον τον πλανήτη ως Σλαβομακεδονία. Δυστυχώς έπρεπε να περάσει από τη Βουλή η συμφωνία (γιατί άραγε; ), με το αισχρό αναλογικό σύστημα η τότε ΝΔ είχε 48% και ...150 έδρες και ξεσάλωσαν οι τραγόπαπες και άλλοι χυδαίοι (και προφανώς ηλίθιοι) εθνικιστές, "αναγκάζοντας μας" να απορρίψουμε την καλύτερη συμφωνία (για εμάς) ever.

ΥΓ: Ναι, θα μπορούσε η σημερινή συμφωνία να έχει ιθαγένεια και εθνότητα Βορειομακεδονική. Θα μπορούσε, ακόμα καλύτερα, Μακεδονίτικη. (Νομίζω όλοι μπορούμε να σκεφτούμε και να αντιληφούμε την τεράστια, χαώδη και θεμελιώδη διαφορά μεταξύ Μακεδονικού και Μακεδονίτικου.) Θα μπορούσε να προβλέπει ρήτρες ώστε να μην αλλάξουν τα συμφωνηθέντα από τους γείτονες.

Ε, τι να κάνουμε, that's life...

Edited by - Rigelian on 18/01/2019 11:19:47
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/01/2019 :  11:23:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όσο για τη Θράκη: Αναμφισβήτητο είναι το δικαίωμα του κάθε πολίτη στην αυτοδιάθεση. Είσου αναμφισβητητο (πρέπει να είναι) το δικαίωμα της κρατικής οντότητας να προστατεύεται από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς. Στη Θράκη έπρεπε από το '50 να είχε αρχίσει μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική: Όλοι (να είναι) χριστιανοί, όλοι (να) μιλάνε ελληνικά. Κανένα σχολείο, καμία ραδιοφωνική εκπομπή, καμία δημόσια συναλλαγή σε τουρκική, πομμακική ή άλλη γλώσσα. Εννοείται δεν σου θίγω κανένα δικαίωμα, να πιστεύεις, να μιλάς, να νοιώθεις όπως θέλεις. Τόσο απλά!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/01/2019 :  12:51:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συμφωνώ, με το Σλαβομακεδονία (και φυσικά ονομασία παντού εντός εκτός και επί ταυτά) θα ήταν οκ, ΟΜΩΣ χρησιμοποιώντας πολλές λέξεις μαζί με το Μακεδονία όπως γίνεται σήμερα, χάνονται οι λέξεις......και μένει το Μακεδονία(βλέπε ΦΥΡΟΜ).
Ακόμα χειρότερα με την γλώσσα που αποτελεί μέρος της οντότητάς του κάθε λαού.
Η παρούσα συμφωνία μπορεί να επιλύει τωρινά θέματα δεν σε προφυλάσει όμως από μελλοντικές ενέργειες και αυτό είναι σοβαρό.
Παρ΄όλα αυτά αν κάποιος είναι κατά του αλυτρωτισμού, η ιστορία έχει την μοναδική αλήθεια και όχι η πολιτική που είναι απλά διαχείρηση καταστάσεων, με αμφισβητούμενη επιτυχία.
Τα τύπου Ίμια έχουν σχέση με την δημιουργία τετελεσμένων, φυσικά και έχουν σχέση γιατί χρυσοψαρίζουμε!

Κώστας Χατζής, "Από το αεροπλάνο", 1998(νομίζω)
https://www.youtube.com/watch?v=pR240P9z5Zw


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

Edited by - gargadua on 18/01/2019 12:56:18
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/01/2019 :  13:34:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θα απαντήσω, προς το παρόν, τα ανταλλάγματα που λέγαμε (αδιανόητοι ύμνοι γεμάτοι ψέμματα...) :

Κανείς δεν έχει ακόμα τη δύναμη να εισηγείται μη δημοφιλείς, αλλά απαραίτητες αλλαγές. Κανείς δεν λάμπει ακόμα εκτός συνόρων. Εκτός από μια εξαίρεση: τον Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Welt
«Μόνον ο Τσίπρας αντιστέκεται στο κενό ηγεσίας της Δύσης. Με τους αρχηγούς κρατών του δυτικού κόσμου δεν έχουν προχωρήσει τα πράγματα», γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt και προσθέτει: «Μόνον ένας επιδεικνύει θάρρος, αποφασιστικότητα και διορατικότητα. Είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η πολιτική του έχει αποτελέσματα, ενώ οι πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης είναι ορατές».
Σύμφωνα με την Die Welt «το δυτικό στρατόπεδο δεν βρίσκεται και στην καλύτερη φόρμα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένει προσωρινά κλειστή. Αντί να αναζητήσει μια έξοδο από την κρίση, ο Πρόεδρος παραγγέλνει με παιδική χαρά εκατοντάδες χάμπουργκερ. Η βρετανική κυβέρνηση προσφέρει ένα θέαμα, σαν να ήταν του Μπέκετ και δεν βρίσκει διέξοδο από τον σκουπιδότοπο του Brexit, στον οποίο η ίδια έχει περιέλθει. Στη Γαλλία η μαγεία της υπόσχεσης των μεγάλων μεταρρυθμίσεων στο Μέγαρο των Ηλυσίων έχει εξανεμιστεί. Εξοργισμένοι πολίτες στη Δύση προβαίνουν σε βανδαλισμούς στα Ηλύσια Πεδία όπως και σε νησίδες κυκλοφορίας. Οι τρεις ηγετικές δυνάμεις της Δύσης – παράλληλα: η πυρηνική τους ισχύ – είναι μόνον υπό προϋποθέσεις ικανές για χειρισμούς. Για μονάρχες με επεκτατικές τάσεις θα ήταν τώρα μια καλή ευκαιρία να προσαρτήσουν έναν γείτονα. Στη Γερμανία η Καγκελάριος προετοιμάζει – ακριβώς όπως υπερεκτιμήθηκε ευγενικά ως ηγέτιδα του ελεύθερου κόσμου – την παραίτησή της λόγω γήρατος. Η Δύση βιώνει ένα κενό ηγεσίας. Δεν διαφαίνεται πουθενά ούτε μια φυσιογνωμία που να αποπνέει ηθική ή πολιτική αυθεντία – και ταυτόχρονα να μεταδίδει προσανατολισμό και ένα αίσθημα ασφάλειας προς τους πολίτες σε ταραγμένες εποχές.
Κανείς δεν έχει ακόμα τη δύναμη να εισηγείται μη δημοφιλείς, αλλά απαραίτητες αλλαγές. Κανείς δεν λάμπει ακόμα εκτός συνόρων. Εκτός από μια εξαίρεση: τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός του αριστερού ριζοσπαστικού ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ως σφοδρός επικριτής της πολιτικής λιτότητας των Βρυξελλών. Έβρισε στον προεκλογικό αγώνα την Άνγκελα Μέρκελ. Ωστόσο, μόλις ανέλαβε το αξίωμα, ο Τσίπρας ηγήθηκε ενός σοβαρού προγράμματος μεταρρυθμίσεων και λιτότητας. Δεν ήταν δημοφιλές για τον λαό, ο οποίος είχε απορρίψει ακριβώς αυτήν την πολιτική με δημοψήφισμα, αλλά είχε αποτέλεσμα. Οι πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης είναι αναγνωρίσιμες.
Αυτό είναι ένα αξιοπρόσεκτο αποτέλεσμα. Έπειτα ο Τσίπρας έπρεπε να ρυθμίσει με συμφωνία τη διαμάχη για το όνομα με τη γειτονική “Μακεδονία”, την οποία κανένας άνθρωπος δεν κατάλαβε δυτικά της νότιας Μακεδονίας και βόρεια της βόρειας Μακεδονίας. Η συμφωνία παρόλα αυτά κάθε άλλο παρά λακωνική είναι. Δίνει τη δυνατότητα στη “Βόρειο Μακεδονία” να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και δρα δυνητικά σταθεροποιητικά σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Στον Τσίπρα αυτή η συμφωνία κόστισε τον κυβερνητικό του συνασπισμό με τους δεξιούς λαϊκιστές. Παρόλα αυτά άντεξε και έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης. Το αν η Βουλή θα κυρώσει τη συμφωνία παραμένει ανοιχτό. Και αν ακόμα ο ίδιος ο Τσίπρας αντέξει μέχρι την επόμενη εκλογή, σίγουρα θα την χάσει. Παρόλα αυτά έπραξε το σωστό – και απέδειξε σπάνιες ηγετικές αρετές: διορατικότητα, ενεργητικότητα και θάρρος», εκτιμά η Die Welt.

Πηγή: https://www.newsit.gr/politikh/arthro-ymnos-tis-die-welt-gia-ton-aleksi-tsipra/2699468/
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/01/2019 :  14:33:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όταν σου χτυπούν την πλάτη οι σύμμαχοι να προβληματίζεσαι.

de facto θεσσαλονίκη
https://www.youtube.com/watch?v=UOtrl22JFXg

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/01/2019 :  16:54:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Υστερόγραφο: Όποιος προβληματιστεί από το κείμενο αυτό και παραδεχτεί ότι δεν είναι υπερβολικό, ας το προωθήσει προς όσους, μη ακούγοντας αντίλογο, ετοιμάζονται μεθαύριο να πάνε στα Παμμακεδονισμένα Συλλαλητήρια. Έτσι, ίσως αντιληφθούν ότι μπορεί και να έρθει τα-πάνω-κάτω η απόλυτη βεβαιότητά τους πως ο γράφων είναι «ανθέλληνας-προδότης-κουμουνιστής», αφού «υποστηρίζει τον Μακεδονικό Συμβιβασμό που ξεπουλάει την Μακεδονία ΜΑΣ». Ίσως σκεφτούν, μήπως αυτοί, άθελά τους, ξεπουπουλιάζουν την δυναμική της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης, με τυφλές/εσωστρεφείς/αδιέξοδες ιδέες, όπου τους παρασύρουν πατριδοκάπηλοι απατεώνες και άτολμοι ακόλουθοι.

Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον κείμενο του Σακελλάρη Σκουμπουρδή με πηγές και παραπομπές εδώ: http://www.andro.gr/apopsi/makedoniko/
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/01/2019 :  19:28:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όποιος συμφωνεί με το κείμενο έτσι και αλλιώς δεν θα συμμετείχε σε κανένα συλλαλητήριο, κοιμήσου ήσυχος, είπαμε η συμφωνία θα ψηφιστεί.
ΖΗΤΩ η Δικτατορία των Αγορών.

Να και ένα άρθρο "εγκάθετων" για τον Έλληνα ΗΓΕΤΗ.
https://www.iefimerida.gr/news/472720/bloomberg-o-tsipras-apetyhe-stin-oikonomia-oi-prespes-teleytaia-eykairia

Στριμώχνονται ποιόν να πιστέψω! To Bloomberg; την Die Welt; Τον Μέρτζο; Την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών; Τον Κυριάκο; Τον Καρανίκα; Τον Σταύρο; Ποιον;
Ο Έλληνας στην πρέσα και οι σύμμαχοι στο πάρτυ.

Και γω όμως θα κοιμηθώ ήσυχος γιατί ότι απόφαση και να πάρουν ξέρω ότι δεν υπάρχει ικανό πολιτικό κεφάλαιο για να την στηρίξει δυναμικά σε βάθος χρόνου. Όπως δεν υπάρχει δυναμική σε οποιασδήποτε μορφής συλλαλητήριο για να ανατρέψει μια απόφαση. Τα "Κίτρινα Γιλέκα" μεταναστεύσαν στην Γαλλία.

Δυστυχία σου Ελλάς - Γ. Σουρής
https://www.youtube.com/watch?v=TxE87QYJxdI



Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

Edited by - gargadua on 18/01/2019 19:55:28
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/01/2019 :  15:47:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οι διεθνείς Συμφωνίες κατά κανόνα αποκρυσταλλώνουν τον συσχετισμό δύναμης μιας συγκεκριμένης ιστορικής στιγμής. Περιγράφουν με άλλα λόγια τον συμβιβασμό που είναι διατεθειμένοι ή υποχρεωμένοι να κάνουν οι εμπλεκόμενοι σε συνάρτηση με τη δύναμη που διαθέτουν σε ένα δεδομένο διεθνές περιβάλλον(οι βλακείες που μας λένε ότι η Ελλάδα είναι ισχυρή). Ας δούμε λοιπόν αυτό το Διεθνές Περιβάλλον που γέννησε τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τα Δυτικά Βαλκάνια είναι ένα από τα σημεία τριβής της αμερικανο- ρωσικής αντιπαράθεσης. Μετά την ανοιχτή σύγκρουση στη Ουκρανία που ουσιαστικά έχει ακρωτηριάσει (κατάληψη από τους Ρώσους της Κριμαίας) και διχοτομήσει τη χώρα, οι διευθετήσεις στα δυτικά Βαλκάνια είναι επείγουσα προτεραιότητα για τους Αμερικανούς. H τοποθέτηση της περιοχής κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ εξασφαλίζει στην Ουάσιγκτον την ρυμούλκηση του συνόλου των ευρωπαίων συμμάχων της στην αντιρωσική της ατζέντα.
Πέρα ή παράλληλα με τη διευθέτηση του «μακεδονικού» οι Αμερικανοί πραξικοπηματικά φρόντισαν να ρυμουλκήσουν στην νατοική σφαίρα το Μαυροβούνιο και προετοιμάζουν ανάλογες κινήσεις και στο Κοσσυφοπέδιο. Η ενσωμάτωση και της Σερβίας αποτελεί το τέλος αυτού του σχεδιασμού ο οποίος θα προκύψει αφού ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες διευθετήσεις και περάσει ο απαραίτητος χρόνος για να ατονήσουν οι μνήμες του σερβικού λαού τόσο όσο χρειάζεται να αιτηθούν την ένταξή τους στη συμμαχία που τους βομβάρδισε.
Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια ως αμερικανικό προτεκτοράτο . Οι Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται επί τόπου, οι Αμερικανοί σταμάτησαν τον «εμφύλιο» μεταξύ Σλάβων και Αλβανών, στους Αμερικανούς δίδουν διαπιστευτήρια οι κυβερνήσεις της ΠΓΔΜ προσφέροντας συμβολικά στρατιωτικές δυνάμεις για τις αμερικανικές εκστρατείες. Οι Αμερικανοί τέλος μαγείρεψαν το σημερινό πολιτικό στα Σκόπια και αυτοί φρόντισαν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες κύρωσης της Συμφωνίας από αυτήν τη χώρα.
Η καλλιέργεια μιας στρατηγικής ελληνοαμερικανικής σχέσης όπως αυτή προέκυψε μετά την συνάντηση Τραμπ Τσίπρα στην Ουάσιγκτον συμπίπτει με την ανάγκη της Ουάσιγκτον να διατηρήσει τα στρατιωτικά της προγεφυρώματα στην περιοχή ειδικά μετά την καχυποψία που χαρακτηρίζει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις και της έντασης του αμερικανο ρωσικού ανταγωνισμού. Η δύσκολη (οικονομικά) θέση της Αθήνας και η ανάγκη της ελληνικής κυβέρνησης για ισχυρή υποστήριξη έκανε εφικτή την επαναβεβαίωση και από την κυβέρνηση της αριστεράς των δεσμών εξάρτησης της χώρας από την Ουάσιγκτον.
*ή έχεις ή δεν έχεις κυριαρχία)Υπάρχουν πολλές αφετηρίες από τις οποίες μπορεί κάποιος να ξεκινήσει να παρατηρεί την εξέλιξη των πραγμάτων στην γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας. Κάποιοι ξεκινούν από τα χρόνια του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Γι άλλους το σημείο εκκίνησης είναι ο Παύλος Μελάς κι ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η ασφαλέστερη ωστόσο οδός για την εξαγωγή συμπερασμάτων (και την διαμόρφωση θέσεων) είναι η τοποθέτηση του «μακεδονικού» στο σημερινό διεθνές περιβάλλον και η χωρίς ψευδαισθήσεις ανάλυση και κατανόηση των συσχετισμών δύναμης.(Πουλάτε γιατί χανόμαστε!) Πρόκειται για μια απαιτητική διαδικασία την οποία θα πρέπει να παραδεχτούμε έχει αποφύγει να αναλάβει το ελληνικό πολιτικό σύστημα (κυβέρνηση- αντιπολίτευση) καθ ότι συνεπάγεται πολιτικά κόστη. Ειναι λοιπόν προφανές και αναμενόμενο ότι εκεί που διαπιστώνεται αδυναμία και έλλειψη στρατηγικής να εμφανίζεται ο καιροσκοπισμός και τα επακόλουθά του.
Η κυβέρνηση εμφανίζεται να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία επίλυσης του «μακεδονικού» κρύβοντας ότι ουσιαστικά το μόνο που ανέλαβε ήταν η προώθηση της αμερικανικής ατζέντας.
Η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται να διαφωνεί με αποτέλεσμα (Συμφωνία των Πρεσπών) παρ ότι αυτή προκύπτει ως αποτέλεσμα (και) των δικών της στρατηγικών επιλογών που συνεπάγονται από την αποδεκτή εξάρτηση της χώρας από την αμερικανική βούληση και το ΝΑΤΟ.
Η ελληνική κοινωνία αναζητά απαντήσεις ανατρέχοντας σε ...μεγαλέξανδρους, παρακολουθώντας ταυτόχρονα τις πιρουέτες των βουλευτών που διαμορφώνουν τους πολιτικούς συσχετισμούς με κριτήριο μια καρέκλα, μια θητεία, ένα πόστο...
Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι λοιπόν ένας συμβιβασμός για τον οποίο ούτε το πολιτικό σύστημα προετοιμάστηκε να τον αντιμετωπίσει συντεταγμένα ούτε η ελληνική κοινωνία για να τον αποδεχτεί. Το κόστος αυτής της προχειρότητας (και πολιτικού καιροσκοπισμού) για την αντιμετώπιση ενός ζητήματος με ιστορικό βάθος είναι ήδη προφανές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και τη διχασμένη ελληνική κοινωνία. Ωστόσο το πραγματικό τίμημα θα εμφανιστεί προς είσπραξη μεταχρονολογημένο στο (όχι και τόσο μακρινό) μέλλον.

http://www.topontiki.gr/article/305672/syllalitirio-gia-tin-makedonia-ayta-poy-den-tha-skefteis

Καλά θα ήταν όμως να θυμόμαστε ότι, "Λαός που ξέχασε την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει".

Bregovic, "The time of gipsies", 1998
https://www.youtube.com/watch?v=EZf00ad3G6o


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/01/2019 :  10:52:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Βασίλη, δεν υπάρχει καμία δικτατορία των αγορών.
Ούτε ποτέ με ενδιαφέρει η άποψη του "λαού" για οποιοδήποτε θέμα, είμαι ενάντια σε κάθε συλλαλητήριο απ' όπου κι αν προέρχεται, είμαι υπέρ της Δημοκρατίας μόνο επειδή είναι το λιγότερο χειρότερο πολίτευμα, όπως έχει και ιστορικά αποδειχθεί.
Δεν είναι καθόλου κακό να είσαι μαζί με τα συμφέροντα των αμερικανών.

Σέρβοι, εγκληματίες πολέμου και εχθροί, αδιανόητη η παραμικρή υποστήριξή τους...

Άσμα: https://www.youtube.com/watch?v=OqMuRPbb5ok
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 186 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000