Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Πολιτικό καφενείο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 186

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/09/2015 :  18:52:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πρέπει να εμφανισθώ εγώ με Μπακούνιν για να σχολιάσει ο Διαμαντής;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Diamantis
Lost Poet of Forum

Greece


1847 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/09/2015 :  20:07:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Πρέπει να εμφανισθώ εγώ με Μπακούνιν για να σχολιάσει ο Διαμαντής;


Που να εμφανιστείς και με ... τακούνιν!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 29/09/2015 :  20:22:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Diamantis

quote:
Originally posted by Rigelian

Πρέπει να εμφανισθώ εγώ με Μπακούνιν για να σχολιάσει ο Διαμαντής;


Που να εμφανιστείς και με ... τακούνιν!



A χα χα χα χα χα χα χα χα χα!!!!!!!!!!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2015 :  17:32:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού - Οι λόγοι για τους οποίους δεν παραλάβαμε το βραβείο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Απόσπασμα με την ομιλία από την εκδήλωση για την βράβευση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Παρασκευή 11/09/2015.
Τα στοιχεία για την σημερινή κατάσταση της "υγείας" στην Ελλάδα του 2015 συγκλονίζουν..!
https://youtu.be/WvFuV-t02Mc
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/10/2015 :  13:43:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αναλώσιμα τα ίδια τα νοσοκομεία

Σε πλήρη εκτροχιασμό βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία, με ελλείψεις σε βασικό υγειονομικό υλικό, όπως γάντια, γάζες, σύριγγες και βαμβάκι, φάρμακα και τρόφιμα για να περιθάλψουν τους αρρώστους τους. Η κατάσταση, λόγω της υποχρηματοδότησης, είναι εκτός ελέγχου -τα ταμεία είναι άδεια και οι οφειλές προς τους προμηθευτές ξεπέρασαν το 1,3 δισ. ευρώ.
Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή τη δημοσιοποίηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους της πορείας εκτέλεσης του πρώτου οκταμήνου (Ιανουάριος - Αύγουστος) του προϋπολογισμού του έτους 2015, και προαναγγέλλει κινητοποιήσεις. Τα έσοδα, όπως εξηγείται, εμφανίζουν υστέρηση κατά 4,2 δισ. ευρώ. Για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που τίθενται στο 3ο Μνημόνιο (πρωτογενές έλλειμμα 0,25% του ΑΕΠ) κουρεύτηκαν αντίστοιχα οι δαπάνες κατά 4,7 δισ. ευρώ. Με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί αναθεωρούνται οι στόχοι του τρέχοντος προϋπολογισμού και δεν αναμένεται φέτος η κρατική χρηματοδότηση να υπερβεί το 50% της προβλεπόμενης ετήσιας. Τα στοιχεία του ΓΛΚ καταδεικνύουν ότι τους οκτώ πρώτους μήνες του έτους εκταμιεύτηκε στα νοσοκομεία το 31,2% της προβλεπόμενης κρατικής χρηματοδότησης. Από το 1,35 δισ. ευρώ που προβλέπει ο φετινός προϋπολογισμός εκταμιεύτηκαν 400 εκατ. ευρώ. Το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι είχε εκταμιευτεί 1 δισ. ευρώ και άλλα 700 εκατ. ευρώ για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Με δανεικά υλικά

Τα νοσοκομεία λειτουργούν σε συνθήκες black out, σημειώνουν οι εργαζόμενοί τους. Στις εφημερίες τους αναγκάζονται να βγαίνουν στη γύρα σε κοντινά νοσοκομεία για δανεικά υλικά, ενώ δεν είναι σε θέση να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης ενόψει του χειμώνα. «Ομως η κυβέρνηση μεταφέρει εικονική πραγματικότητα. Παρ’ ότι δεσμεύεται στην εφαρμογή του 3ου Μνημονίου, που προβλέπει περαιτέρω μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και κατ’ επέκταση περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, συνεχίζουν οι κυβερνητικοί παράγοντες να δηλώνουν ότι θα πάρουν μέτρα ανάτασης του ΕΣΥ. Ο λογαριασμός βέβαια θα σταλεί στους πολίτες», τονίζουν. Η δημόσια δαπάνη Υγείας στη χώρα μας είναι 5,5% του ΑΕΠ (χαμηλότερη από την πρόβλεψη 6% του ΑΕΠ του 2ου Μνημονίου), όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι 7,5% του ΑΕΠ. Επιπλέον, οι πολίτες αναγκάζονται πληρώνουν από την τσέπη τους περισσότερο από 5 δισ. ευρώ για να βρουν την υγειά τους.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το ύψος της ιδιωτικής δαπάνης Υγείας στη χώρα μας, που φτάνει το 3,1% του ΑΕΠ, όταν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης κυμαίνεται στο 1% του ΑΕΠ.

Η... λυπητερή


Το υπερταμείο ΕΟΠΥΥ υποχρηματοδοτείται και μετακυλίει το κόστος της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους ασφαλισμένους, ενώ η διοίκησή του επισημαίνει με απανωτές ανακοινώσεις τη δυσχερή οικονομική κατάσταση του Οργανισμού. Το πεντάευρο επανέρχεται σύντομα, ενώ οι ανασφάλιστοι είναι ακόμα αποκλεισμένοι από το δημόσιο σύστημα περίθαλψης.
Την ίδια ώρα, το προσωπικό έχει πέσει κάτω των 50.000 όταν πριν από τα Μνημόνια ήταν 67.000 -3.000 αποχώρησαν φέτος- και το κύμα φυγής θα αυξηθεί εξαιτίας των δυσμενών αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα. Το προσωπικό καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες εργαζόμενο κάτω από συνθήκες εξουθένωσης. Η συνήθης κάλυψη είναι 1 νοσηλεύτρια για 40 ασθενείς σε κάθε κλινική, ενώ τελείωσε το καλοκαίρι χωρίς να χορηγηθούν κανονικές άδειες και οφείλονται δεκάδες ρεπό. Το ΕΚΑΒ στενάζει από την έλλειψη ασθενοφόρων και πληρωμάτων, η προνοσοκομειακή φροντίδα παραδίδεται στον ιδιωτικό τομέα και οι προνοιακές μονάδες έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους με σημαντικές ελλείψεις προσωπικού. Τα Μνημόνια προβλέπουν τη διάλυση του ΕΣΥ και όχι αντιμετώπιση των μειζόνων προβλημάτων της χρηματοδότησης και της στελέχωσης, ενώ επιβάλλουν, όπως επισημαίνουν οι υγειονομικοί, μετακύλιση του κόστους στους πολίτες, καταργήσεις νοσοκομειακών μονάδων, κλινών, κλινικών και οργανικών θέσεων μέσω της έκδοσης νέων Οργανισμών, περαιτέρω ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών κι ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων.
http://www.efsyn.gr/arthro/analosima-ta-idia-ta-nosokomeia-0
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2015 :  15:25:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και επισήμως πλέον η νέα δανειακή σύμβαση είναι απεχθής, παράνομη και αθέμιτη. Όχι πως δεν το ξέραμε, αλλά χρειάζεται και για τους φίλους που γράφανε ότι λαμβάνουν υπόψη μόνο επίσημα πορίσματα. Άντε λοιπόν, όσοι ως τώρα δικαιολογούσατε τα αδικαιολόγητα, ξεκινήστε αγώνα για τη δικαίωση της χώρας μας. Καλό θα ήταν να ανακαλούσατε και όσα γράφατε τόσα χρόνια καθώς...δεν βλέπατε.

Αν πάλι διαφωνείτε, ζητείστε από τη κυβέρνηση για την οποία ως τις 5 Ιουνίου γράφατε 20 καταγγελίες κάθε μέρα αλλά από τις 6 Ιουνίου έγινε καλή και ρόδινη και δεν ξαναβρήκατε κάτι μεμπτό, να εκτεθεί και ως προς αυτό: να ακυρώσει το πόρισμα.

Ολόκληρο το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το τρίτο μνημόνιο
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2015 :  19:28:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους

«Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους θα ήθελε να εκφράσει τη βαθιά απογοήτευσή της για το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έλαβε υπόψη ούτε στο ελάχιστο τα συμπεράσματα της δημοσιευθείσας από τον Ιούνιο 2015 προκαταρκτικής έκθεσης της επιτροπής κατά τις διαπραγματεύσεις της με τους πιστωτές. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε ότι δεν θα γίνει κούρεμα στο χρέος παρότι γνώριζε πολύ καλά τον απεχθή παράνομο και αθέμιτο χαρακτήρα του χρέους της χώρας»,

«Από την άνοδο στην εξουσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. μέχρι τη συμφωνία με τους πιστωτές της Ελλάδας, υπήρξε ένας άνευ προηγουμένου εξαναγκασμός και άμεση παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένων και απειλών εναντίον του Ελληνικού λαού), με σκοπό τον εκφοβισμό της Ελληνικής κυβέρνησης και του Ελληνικού λαού προκειμένου να δεχτούν τους όρους των πιστωτών. Αυτές οι παρεμβάσεις και ο εξαναγκασμός καθιστούν άκυρη κάθε συμφωνία και ανοιχτή σε μονομερή καταγγελία από μελλοντικές κυβερνήσεις».
http://www.greekdebttruthcommission.org/index_el.php
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2015 :  20:16:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ποια παρέμβαση και ποιοι εκβιασμοί; Η εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση σε ελεύθερες εκλογές υπέγραψε μια συμφωνία και περιμένουμε να την τιμήσει.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2015 :  20:20:28  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αφού δεν είναι βιώσιμο (και είναι πασιφανές και αυτονόητο -μου αρέσει όταν δεν κρατάτε ούτε ένα ενδεχόμενο να μην είναι έτσι) γιατί συνεχίζουν και μας δανείζουν?
Να χάσουν και άλλα λεφτά?
Τι μας κρύβουν?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/10/2015 :  21:35:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μας κρύβουν οτι μας αλυσοδένουν μας κλέβουν και οτι κάνουν πλιάτσικο στο "πτώμα" της χώρας!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/10/2015 :  02:38:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οι ελεύθερες εκλογές που αφορούσαν το μνημόνιο, ασφαλώς και δεν είναι οι βουλευτικές εκλογές. Μην υποτιμούμε τη νοημοσύνη μας.

Είναι το δημοψήφισμα για τη συμφωνία. Το αποτέλεσμα έγραψε και δεν αλλάζει:

62-38 ΟΧΙ._

Αν έχετε αντίρηση, ας ξανακάνουν δημοψήφισμα, ή να το συμπεριλαμβάνανε στις βουλευτικές εκλογές.

Εξάλλου και ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι το αν το χρέος ή η συμφωνία είναι επονείδιστα, δεν εξαρτώνται από τις...εκλογές. Είναι αριθμοί. 1 και 1 κάνει 2, ακόμη και αν οι εκλογές βγάλουν ότι 1+1=50.000.


Σοβαρά Γιώργο ακόμη πιστεύεις ότι το χρέος είναι βιώσιμο? Δεν το βλέπεις ότι για 6η συνεχή χρονιά εκτινάσεται? Σύντομα θα φτάσει το τρις. Επονείδιστο και μη βιώσιμο. Το 2010 ήταν απείρως καλύτερα τα πράγματα, και ήρθαν οι σωτήρες να μας...σώσουν. Με εισαγωγικά το σώσιμο.

Μάλλον πάντως θα έπρεπε ασυζητητί να συμφωνούσες, όπως κάνατε μέχρι πρότινος με οποιαδήποτε επίσημη απόφαση ή πόρισμα (που όλως τυχαίως σας συνέφερε )
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/10/2015 :  09:09:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μα το "όχι" του δημοψηφίσματος έγινε πραγματικότητα. Δεν θυμάστε την ερώτηση; Εμείς που ψηφίσαμε "ναι" είμαστε οι χαμένοι. ΔΕΝ εφαρμόστηκε η συμφωνία για την οποία ερωτήθηκε ο ελληνικός λαός, αποφάσισες "όχι" και το όχι του έγινε απολύτως σεβαστό.

(Επιπλέον, συνταγματικά, το δημοψήφισμα δεν είναι δεσμευτικό. )

Οι εκλογές ήταν ελεύθερες, όπως κάθε εκλογική αναμέτρηση από στην Μεταπολίτευση.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/10/2015 :  13:06:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όχι σύντροφε συριζαίε, δεν είμαστε στην ίδια μεριά της ιστορίας

Με οργή, ισχυρές δόσεις εμπάθειας και κατηγορίες περί σεχταρισμού αντιδρούν στελέχη και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση http://info-war.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83/ των διοργανωτών του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης να τους αποκλείσει από τη φετινή διοργάνωση.

Τα βασικά επιχείρημα σου είναι ότι μια παράταξη που έδωσε αγώνες για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, που ύψωσε το ανάστημά της απέναντι στο ρατσισμό και το φασισμό, δεν μπορεί να αποκλείεται από ένα αντιρατσιστικό φεστιβάλ.

Κανείς δεν αμφισβητεί την μέχρι σήμερα πορεία σου. Σου αξίζουν συγχαρητήρια για τους αγώνες που έδωσες. Μόνο που οι κοινωνικοί αγώνες – σύντροφε συριζαίε – είναι σαν τα ομόλογα: οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις επόμενες.

Εξάλλου, ακόμη και αν δεχθούμε ότι παραμένεις ενεργός στη μάχη για την κοινωνική δικαιοσύνη (και δεν έχουμε κανένα λόγο να το αμφισβητούμε) αν είσαι αριστερός γνωρίζεις πολύ καλά ότι χωρίς οικονομική δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει κανενός άλλου είδους δικαιοσύνη.

Η πολιτική που ενέκρινες θα συνεχίσει να μετατρέπει τη χώρα σε αποικία χρέους. Χιλιάδες ακόμη άνθρωποι θα αυτοκτονήσουν λόγω της ψήφου σου. Πολλά παιδιά θα λιποθυμήσουν από την πείνα τις πρωινές ώρες του σχολείου και χιλιάδες ακόμη νέοι θα μεταναστεύσουν.

Η ζωή των ξένων μεταναστών θα παραμείνει φρικτή όσες κουβέρτες και αν τους μοιράσεις. Γιατί στην τελική ανάλυση κάθε μετανάστης δεν είναι παρά ένας εργάτης και όσο επιδεινώνεις τη θέση του τελευταίου Έλληνα εργάτη τόσο χειρότερη κάνεις τη θέση του ξένου εργαζόμενου, που δεν έχει ούτε τα στοιχειώδη μέσα προστασίας από την αυθαιρεσία της εργοδοσίας.

Αν σήμερα διαμαρτύρεσαι γιατί σε αποκλείουν από κινηματικές διαδικασίες σκέψου αν έλεγες το ίδιο και όταν οι διαδηλωτές στην επέτειο του Πολυτεχνείου απέκλειαν τα μπλοκ της ΠΑΣΠ και του ΠΑΣΟΚ. Και αυτοί, ξέρεις, μπορούν να επικαλεστούν ένδοξο παρελθόν κοινωνικών αγώνων (η πολιτική μάλιστα του ΠΑΣΟΚ για τους μετανάστες ενδέχεται να ήταν καλύτερη από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ). Ο κόσμος όμως γνώριζε ότι αυτό το κόμμα με τις κοινωνικές ευαισθησίες, πραγματοποιούσε ταυτόχρονα μια κοινωνική γενοκτονία.

Φυσικά μπορεί να έχεις δίκιο σε όσα λες. Μπορεί η θατσερική πολιτική της ΤΙΝΑ (there is no alternative) που προωθείς να είναι η μοναδική λύση. Μπορεί τα μνημόνια να είναι ευλογία για τον τόπο, όπως έλεγε ο Πάγκαλος ή αναγκαίο κακό, όπως υπονοεί ο Τσίπρας. Αυτά θα τα κρίνει η ιστορία.

Ούτε για μια στιγμή όμως μην σκεφτείς ότι είμαστε μαζί σε κάποια μάχη. Η απόφασή σου να στηρίξεις μια κυβέρνηση που φέρνει το σκληρότερο πακέτο λιτότητας στην ελληνική ιστορία, η ανοχή σου στην φιλοϊσραηλινή πολιτική Τσίπρα αλλά και η κρυφή περηφάνια που σου προκαλούν οι κοινές φωτογραφίσεις με τον Ομπάμα (λίγο πριν βομβαρδίσει ένα ακόμη νοσοκομείο στο Αφγανιστάν) μας φέρνουν σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Μπορείς να εξαπολύεις όσες κατηγορίες περί σεχταρισμού θέλεις αλλά αυτή είναι απλώς η τελευταία σου ελπίδα να αισθάνεσαι αριστερός. Σεχταρισμός (δυστυχώς) υπάρχει, αλλά περιορίζεται στο εσωτερικό ομάδων με κοινές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες – στην περίπτωση που εξετάζουμε στην αριστερά.

Μνημονιακή αριστερά όμως δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ποτέ, γιατί αποτελεί αντίφαση εν τοις όροις.

Άρης Χατζηστεφάνου
http://info-war.gr/%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B5-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1%CE%AF%CE%B5-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7/
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Aroulio
Elite Forum-Runner

1580 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/10/2015 :  14:48:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μπανανία. Ισόβιοι προνομιούχοι με τα λεφτά των άλλων. Του Γιώργου Λακόπουλου

Νέα Βουλή, νέος πρόεδρος, νέα αρχή. Αλλά στην παρθενική ομιλία του ο Νίκος Βούτσης έχασε την ευκαιρία να γράψει ιστορία από την πρώτη ώρα της θητείας του. Να εξηγούμαστε. Σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς τους κρίσης -που κλαίνε μάνες και παιδιά και κόβονται συντάξεις- το ένδοξο ελληνικό Κοινοβούλιο υποχρεώνει τον κρατικό προϋπολογισμό να συντηρεί πολυπληθείς… ιδιωτικούς στρατούς σε πρόσωπα που δεν είναι καν μέλη του: ...
Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενοΤου Γιώργου Λακόπουλου

Νέα Βουλή, νέος πρόεδρος, νέα αρχή. Αλλά στην παρθενική ομιλία του ο Νίκος Βούτσης έχασε την ευκαιρία να γράψει ιστορία από την πρώτη ώρα της θητείας του. Να εξηγούμαστε. Σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς τους κρίσης -που κλαίνε μάνες και παιδιά και κόβονται συντάξεις- το ένδοξο ελληνικό Κοινοβούλιο υποχρεώνει τον κρατικό προϋπολογισμό να συντηρεί πολυπληθείς… ιδιωτικούς στρατούς σε πρόσωπα που δεν είναι καν μέλη του: στους πρώην προέδρους του και σε έτερους Καππαδόκες.

Δηλαδή οι φορολογούμενοι πληρώνουν για κάποιους που δεν τους προσφέρουν καμία απολύτως υπηρεσία. Δεν είναι βουλευτές, αλλά η Βουλή τους διαθέτει γραφεία και προσωπικό. Χώρια τους αστυνομικούς συνοδούς που χρησιμοποιούν για ασφάλεια -χωρίς να κινδυνεύουν από κανέναν οι περισσότεροι.

Να αρχίσουμε από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου; Η κυρία θα νέμεται εφεξής ως ιδιώτης, τρία γραφεία της Βουλής και θα την υπηρετούν εφτά δημόσιοι υπάλληλοι - σύμφωνα με μια άλλη ερμηνεία μπορεί να φτάσουν και στους 13 στην περίπτωση της.

Γραφείο και ως έξι υπάλληλους έκαστος για γραμματειακή υποστήριξη δικαιούνται και οι προκάτοχοι της – ισοβίως! Ονόματα: Πετσάλνικος, Ψαρούδα- Μπενάκη, Κακλαμάνης, Σιούφας. Ξεχάσαμε κανέναν; Α, ναι, τον Πολύδωρα, πρόεδρο Βουλής για μια μέρα!

Τι ακριβώς προσφέρουν στην ελληνική Πολιτεία για να έχουν τη γαλαντομία της; Απάντηση: τίποτε. Ποιος τα αποφάσισε αυτά; Απάντηση: μόνοι τους! Η τελευταία και πιο γενναιόδωρη ρύθμιση έγινε από τον Βαγγέλη Μειμαράκη.

Αλλά δεν είναι οι μόνοι. Και άλλοι που δεν έχουν πλέον καμιά σχέση με τη Βουλή διατηρούν δικαίωμα ισόβιων τζάμπα διευκολύνσεων. Πχ, όποιος υπήρξε αρχηγός κόμματος -ακόμη και αν έχει ξεχάσει πότε ακριβώς του συνέβη- έχει στη διάθεση του έναν έως τρεις υπάλληλους. Ονόματα: Τσοβόλας, Κωνσταντόπουλος, Καρατζαφέρης, Κουβέλης, Δαμανάκη, Αλαβάνος. Από κοντά και οι πρώην αντιπρόεδροι κυβερνήσεων, όπως ο Πάγκαλος.

Στο κερασάκι αυτής της ωραίας τούρτας βρίσκουμε τρεις πρώην Πρωθυπουργούς: Κ. Μητσοτάκης, Κ. Σημίτης, Γ. Παπανδρέου. Παρ ότι η Βουλή στερείται των υπηρεσιών τους, διαθέτει 4-6 υπαλλήλους και χρεώνεται αντιστοίχως για λογαριασμό τους.

Δεν μιλάμε για πρώην προέδρους δημοκρατίας ή πρωθυπουργούς που παραμένουν βουλευτές -γι αυτούς υπάρχει κάποια βάση. Ούτε για τους αποσπασμένους στα κομματικά γραφεία. Το τριτοκοσμικό και σκανδαλώδες αφορά όσους έχουν απεμπλακεί -συνήθως με απόφαση των εκλογέων- από την κοινοβουλευτική διαδικασία, αλλά θα μας κοστίζουν εφ' όρου ζωής (τους).

Σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς κάπου 250 υπάλληλοι εν συνόλω -συν τα έξοδα ασφαλείας και υποδομών- διατίθενται στους πρώην, δίκην ΙΧ προσωπικού, αλλά δημοσία δαπάνη. Ένα μικρό υπουργείο στη διάθεση ιδιωτών! Άπαιχτο;

Θα ήταν ανακουφιστικό εάν ο νέος πρόεδρος της Βουλής επιχειρούσε απλώς να τους εκθέσει: να ανακοινώσει ότι ο ίδιος, ως αριστερός, όταν γίνει πρώην δεν θα ασκήσει αυτά τα -Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει- "δικαιώματα". Δεν το έκανε.

Αυτό σημαίνει ότι η πολιτική τάξη ανεξαρτήτως ιδεολογίας θα συνεχίσει να παρέχει διευκολύνσεις στον εαυτό της και να στέλνει το λογαριασμό στους πολίτες. Ή όπως έλεγε ο Τολστόι: "Όλοι υπόσχονται να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανείς δεν θέλει να αλλάξει τον εαυτό του".

* Ο κ. Γιώργος Λακόπουλος είναι δημοσιογράφος

http://www.capital.gr/forum/thread/5347627?page=2
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/10/2015 :  14:54:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επίσης αντίφαση εν τοις όροις αποτελεί ο αποκλεισμός ενός κόμματος από ένα αντιρατσιστικό φεστιβάλ.

(χίλια δίκια έχει ο Λακόπουλος)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 186 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000